Allergie Weetjes.

Gebruik van een neusdouche bij hooikoorts

Steeds meer mensen hebben last van hooikoorts. Graspollen en pollen van bloemen en planten veroorzaken een heftige allergische afweerreactie. Bij hooikoorts nestelen deze pollen zich in het neusslijmvlies. Dit kan leiden tot ontstekingsreacties en uit zich dan in de luchtwegklachten zoals een verstopte neus, jeukende neus, loopneus, een permanent gevoel van verkoudheid en niezen. Deze symptomen kunnen dan weer leiden tot hoofdpijn, slecht slapen, concentratieproblemen en vermoeidheid. Bij deze klachten en meer kan een neusdouche in combinatie met spoelzout helpen.

Wat is een neusdouche?

Een neusdouche is een fles of dispenser die kan worden gevuld met water en spoelzout. Op de fles kunnen verschillende opzetstukken worden gezet die in een neusgat kunnen worden gestoken. Wanneer je op de knop drukt komt het mengsel van water met spoelzout vrij in het neusgat en stroomt via het andere neusgat weer naar buiten. Op die manier wordt de neus gereinigd van pollen en andere irriterende stoffen. Een neusdouche is daarnaast heel geschikt om te gebruiken bij een verstopte neus. 

Waarom spoelzout gebruiken?

De neus spoelen met alleen water is heel pijnlijk omdat water licht zout is. Volgens KNO artsen zou het gebruik van keukenzout effectiever zijn en beter helpen, maar het allerbeste is nasaal spoelzout. Spoelzout is milder en helpt daarnaast beter om de symptomen te bestrijden.

Waterpulse Neusdouche bij hooikoorts

Een goede neusdouche bij hooikoorts is de Waterpulse Neusdouche. De neusdouche is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar. De neusdouche helpt bij hooikoorts, huisstofmijtallergie, chronische verkoudheid, een verstopte neus en een bijholteontsteking. Door 1 of 2 keer per dag de neus te spoelen met de Waterpulse Neusdouche in combinatie met spoelzout wordt de neus gereinigd van pollen en andere stoffen zoals huisdierschilfers en huisstofmijt. Hierdoor wordt het makkelijker om vrijer te ademen. Gebruik de neusdouche onder de douche als je wilt voorkomen dat er viezigheid op je kleding belandt.

De Waterpulse Neusdouche lekt niet omdat ieder onderdeel volledig is ontworpen voor het voorkomen van lekkage.

Naast de neusdouche vind je in de verpakking 30 zakjes van 2,7 gram nasaal spoelzout. De neusdouche wordt met twee opzetstukken geleverd. Een opzetstuk dat zorgt voor een langzamere stroming van het water dat geschikt is voor gebruik bij kinderen en een opzetstuk dat het beste gebruikt kan worden voor volwassenen. De neusdouche is eenvoudig te gebruiken.

Hoe gebruik je de Waterpulse Neusdouche bij hooikoorts?

Vul de fles met 300 milliliter lauw water en een zakje neusspoelzout van 2,7 gram. Draai de fles rustig om en steek het opzetstuk in de neus. Druk op de knop aan de onderkant om het water te laten stromen. Het water stroomt nu van het ene naar het andere neusgat. Houd je mond open, zo komt er geen zout water in je mond.

Waarom de Waterpulse Neusdouche bij hooikoorts?

Deze neusdouche is kindvriendelijk en niet schadelijk voor de neus. Het meegeleverde spoelzout is mild en reinigt op een zachte manier het gevoelige neusslijmvlies. De neusdouche is makkelijk in gebruik, licht van gewicht en eenvoudig op te bergen en af te spoelen. Voor kinderen jonger dan 4 jaar is deze neusdouche helaas niet geschikt.